Ο Σμιτ σάρωσε τη Βραζιλία

Ο Καναδός διαγώνιος πρώτος σκόρερ στο 3-0 επί της Βραζιλίας

Ο Σμιτ σάρωσε τη Βραζιλία

Ο Καναδός Γκάβιν Σμιτ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Καναδά στο 3-0(25-22, 34-32, 25-23) επί της Βραζιλίας στη Βάρνα, στην πρεμιέρα του Nations League με 21 πόντους, 16/21 επιθέσεις, σχεδόν αλάνθαστος. Η νίκη της ομάδας του Στεφάν Αντικά προκάλεσε αίσθηση σε όλους και ήταν η μεγάλη έκπληξη στον όμιλο της Βουλγαρίας.

Η επιστροφή του Σμιτ στην εθνική Καναδά μετά από δυο χρόνια ήταν εκθαμβωτική και πάνω απ όλα απέδειξε ότι ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του. H FIVB μάλιστα στην αναφορά της στον αγώνα έχει τίτλο "Ο Σμιτ οδήγησε τον Καναδά και σόκαρε την χρυσή Ολυμπιονίκη Βραζιλία"

Ο Νίκολς Χογκ ακολούθησε με 15 πόντους και ο Στέφεν Μαρ με 9, ενώ από τη Βραζιλία διασώθηκε ο Ουάλας Ντε Σόουζα με 19 πόντους. Ήταν η πρώτη νίκη του Καναδά επί της Βραζιλίας μετά από 8 ήττες και μόλις η 5η νίκη της σε 27 συναντήσεις.

Βέβαια ο Ολυμπιακός πρέπει να βιαστεί για την απόκτηση του Καναδού "μπόμπερ", αφού αγώνα με τον αγώνα θα ανεβάζει το κασέ του, με απαραίτητη προυπόθεση να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, αφού "κουβαλάει" δυο κατάγματα κνήμης.