Ταχύς Φινλανδός μαέστρος στον Ολυμπιακό (vid)

Στα «ερυθρόλευκα», o πασαδόρος Έμι Τερβαπόρτι - Γρήγορος και με ηγετικές ικανότητες

Ταχύς Φινλανδός μαέστρος στον Ολυμπιακό (vid)

Ο διεθνής Φινλανδός πασαδόρος Έμι Τερβαπόρτι θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι ο αντικαταστάτης του Φαμπιάν Ντρζίζγκα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ.

Ο νέος... μαέστρος του Ολυμπιακού θεωρείται εξαιρετικός πασαδόρος, καλύτερος από τον Ντρζίζγκα, όσον αφορά την ποιότητα της πάσας αν και ο Πολωνός υπερτερεί σε άλλα στοιχεία. Είναι ιδιαίτερα γρήγορος, έχει ταχύτατη ανάπτυξη και ηγετικές ικανότητες και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Πολωνική Εσπαντόν, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει στην Γαλλία στις Πουατιέ (2016-17), Αζαξιό (2011-12) και Αβινιόν (2010-11) και στο Βέλγιο (2012-15) στη Ροζελάρε ενώ στην Τουρκία φόρεσε τη φανέλα της Γαλατασαράι (2015-16).

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1989, είναι αριστερόχειρας, έχει ύψος 1,93 μέτρα και εκτός από φινλανδικά μιλά αγγλικά γαλλικά. Έχει άλμα 3,40 μ. στην επίθεση και 3,25 στο μπλοκ.

Στην καριέρα του έχει πανηγυρίσει ουκ ολίγους τίτλους. Μεταξύ αυτών, ένα νταμπλ στη Φινλανδία, την κατάκτηση του Βελγικού πρωταθλήματος τρεις φορές, ένα Βελγικό Super Cup και ένα Κύπελλο στη Βουλγαρία.