Κάργας: «Χαρήκαμε που… αποκλειστήκαμε»

Ο Γιάννης Κάργας μίλησε για αποτυχία κοινωνίας, που χάρηκε για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τα τελικά του Euro 2024.

Κάργας: «Χαρήκαμε που… αποκλειστήκαμε»

Τη δική του άποψη κατέθεσε ο Γιάννης Κάργας για τα όσα ακολούθησαν μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από την τελική φάση του Euro 2024, με την ήττα από τη Γεωργία. Μιλώντας στο «Super League Voice» ο αμυντικός της Ανόρθωσης, είπε:

«Γενικά δεν παίρνω θέση σε αυτά τα θέματα, γιατί είμαι από τους ανθρώπους, που πιστεύουν πως οι λίγοι δεν μπορούν να αλλάξουν τους πολλούς, αλλά είναι ώρες, που αγανακτείς! Αποτύχαμε σαν κοινωνία, αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα μας. Αν τα παιδιά έβαζαν τα πέναλτι, θα ήμασταν καλή ομάδα, επειδή τα έχασαν, όμως, είμαστε κακοί! Εγώ δεν είμαι με κάποιον προπονητή, είμαι με τα παιδιά, που πάνε εκεί και εκπροσωπούν τη χώρα μου, εμένα, όλους μας.

Αντί να είμαστε μαζί τους σε μια δύσκολη στιγμή, νομίζω πιο πολύ χαρήκαμε, που αποκλειστήκαμε, για να τους κράξουμε, παρά να περνούσαμε. Δυστυχώς, είμαστε απέναντι από την Εθνική παρά μαζί της. Όλα αυτά ξεκινούν από την κοινωνία, όμως, διότι το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία αυτής.

Δε θα αλλάξει η καριέρα του Μπακασέτα ή του Γιακουμάκη αν θα χάσουν ένα πέναλτι, το μόνο που αλλάζει είναι στα κεφάλια μας. Κρίμα για αυτά τα παιδιά, που δέχονται αυτό το ψυχολογικό και διαδικτυακό μπούλινγκ, γιατί τα έχω περάσει και εγώ. Δεν μπορεί να σου αλλάξει την καριέρα αν πάρεις μια κόκκινη ή χάσεις ένα πέναλτι.

Η νοοτροπία μας είναι αυτό, που με βγάζει εκτός εαυτού, δεν αλλάζει κανένας παίκτης για ένα πέναλτι, θα παραμείνει η ίδια προσωπικότητα, ο ίδιος άνθρωπος. Κράζουν όλοι πως χάσαμε από τη Γεωργία και λένε, ποια Γεωργία; Που εμείς πήγαμε και πήραμε το Euro. Είναι απίστευτο! Δηλαδή έπρεπε η Πορτογαλία, η Γαλλία και όσες άλλες έχασαν από εμάς τότε, να τους βάλουν στην πλατεία και να τους χτυπάνε; Αυτές οι χώρες, όμως, έχουν επιτυχίες γιατί έχουν παιδεία. Ξεχνάμε εύκολα».