Άγιαξ: Αμφίβολο το μέλλον των Χέντερσον και Μπέργκβαϊν

Αβέβαιο είναι το μέλλον των Τζόρνταν Χέντερσον και Στίβεν Μπέργκβαϊν στον Άγιαξ με την προοπτική να μην παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Άγιαξ: Αμφίβολο το μέλλον των Χέντερσον και Μπέργκβαϊν

Το μέλλον παικτών του Άγιαξ, όπως ο Τζόρνταν Χέντερσον και ο Στίβεν Μπέργκβαϊν, τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς ο σύλλογος μετρά το κόστος της απώλειας της πρόκρισης στο Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Ο Χέντερσον έφτασε ως ελεύθερος τον Ιανουάριο, αφού έλυσε το συμβόλαιό του με την Αλ Έτιφακ της Saudi Pro League, υπογράφοντας μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Ο 33χρονος Άγγλος διεθνής προστέθηκε στον Μπέργκβαϊν ως ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους του Άγιαξ, αλλά τα οικονομικά προβλήματα στην «Johan Cruyff Arena» σημαίνουν ότι και οι δύο είναι μεταξύ εκείνων που αντιμετωπίζουν αβέβαιες προοπτικές.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη επιθυμία από τους τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης να αποχωριστούν κάποιον από τους δύο - ή το αντίστροφο - και αν υπήρχε προτίμηση θα ήταν να αποχωριστούν άλλα μέλη της ομάδας.

Ωστόσο, η πραγματικότητα της κατάστασης του Άγιαξ είναι ότι αυτά τα βήματα πρέπει να εξεταστούν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των οικονομικών βιβλίων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αγοράς.

Υπάρχει επίσης η αίσθηση ότι εξέχοντες παίκτες, όπως ο Χέντερσον και ο Μπέργκβαϊν, ο οποίος αποκτήθηκε από την Τότεναμ τον Ιούλιο του 2022, δελεάστηκαν από ένα σχέδιο που δεν έχει ακόμη δείξει σημάδια υλοποίησης κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου.

Η ομάδα του Άμστερνταμ - που αυτή τη στιγμή είναι πέμπτη στον βαθμολογικό πίνακα με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν - βρίσκεται σε πορεία να τερματίσει εκτός των δύο πρώτων θέσεων στην Eredivisie για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Οι δύο πρώτες ομάδες στην Ολλανδία θα μπουν απευθείας στη φάση των ομίλων του ανανεωμένου Champions Leagueτης επόμενης σεζόν, ενώ η τρίτη θέση αρκεί για μια θέση στον προκριματικό γύρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της UEFA, η νέα μορφή του Champions League θα αποφέρει επιπλέον χρηματικό έπαθλο 372 εκατ. στερλινών (477 εκατ. δολάρια) για τις 36 ομάδες που θα συμμετάσχουν το 2024/25, το οποίο ο Άγιαξ θα χάσει.

Η πέμπτη θέση θα έδινε στον Άγιαξ την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο στο Europa League την επόμενη σεζόν, αλλά θα πρέπει να περάσει από τα προκριματικά για να κερδίσει μια θέση στη φάση των ομίλων.