Ολυμπιακός: Το πλάνο μετακίνησης των οπαδών του

Μέσω του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το σταθμό Νέο Φάληρο και προορισμό τα Πευκάκια και τον Περισσό χωρίς στάσεις θα μεταφερθούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena

Ολυμπιακός: Το πλάνο μετακίνησης των οπαδών του

Δρακόντεια αναμένονται τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League με την ΕΛ.ΑΣ. να σχεδιάζει ειδικό πλάνο για την μεταφορά των οπαδών του Ολυμπιακού στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά την σύσκεψη της Δευτέρας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ακόμα μία στο Στάδιο Καραϊσκάκης, στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχο από ΕΠΟ και UEFA, αλλά και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Το βασικό θέμα συζήτησης είναι η ασφαλής μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο για την αποφυγή συναντήσεων με οπαδούς άλλων ομάδων και κυρίως της ΑΕΚ.

Το σχέδιο που προκρίνεται αυτή τη στιγμή είναι η μεταφορά όλων των οπαδών του Ολυμπιακού με τον ηλεκτρικό, με αφετηρία το Στάδιο Καραϊσκάκης και τελικό προορισμό τους σταθμούς «Πευκάκια» και «Περισσός», όπου με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταφερθούν μαζικά στην Opap Arena.

Στα συγκεκριμένα βαγόνια δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς εισιτήριο του τελικού, ενώ σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν… ραντεβού.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά τα μέτρα ασφαλείας θα θυμίζουν αυτά που παίρνονται κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι για την ομαλή τέλεση του τελικού θα συμμετάσχουν κλιμάκια από άλλες υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, η Κρατική Ασφάλεια, αλλά και η Europol.

Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι οι επιστροφές εισιτηρίων που αναμένονται από τους Ιταλούς, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα ξεπερνούν τους 3.000-4.000.

Αυτά θα πάνε ξανά στα χέρια της UEFA και πιθανότατα μετά σε οπαδούς του Ολυμπιακού, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα με οπαδούς των δύο ομάδων να κάθονται δίπλα-δίπλα.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ αναμένεται να στηθεί ένα πρωτοφανές σχέδιο, με ζωντανή εικόνα από ελικόπτερο, drones που θα χτενίζουν όλες τις περιοχές, ενώ πριν από την προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο θα υπάρχουν δύο ή τρεις ζώνες ασφαλείας, με πολλαπλούς ελέγχους.