Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα «κόλπα» του Έμερι και η ατάκα του Μεντιλίμπαρ

Ο Ουνάι Έμερι κάνει ό,τι μπορεί για να μπερδέψει τους πάντες, η γκρίνια των Άγγλων ρεπόρτερ, η ενδεκάδα που εκτιμούν, η «άλλη» άμυνα και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που τα είπε όλα σε μια φράση. 

Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα «κόλπα» του Έμερι και η ατάκα του Μεντιλίμπαρ

Η μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο πλησιάζει και η ελληνική ομάδα ανυπομονεί με... υπομονή για να τελειώσει τη δουλειά που εκκωφαντικά άρχισε στο «Βίλα Πάρκ» ώστε να γίνει ζευγάρι με την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Το σίγουρο είναι ότι η αντίπαλός του στην ιστορική ημιτελική ρεβάνς, η Άστον Βίλα, θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει τον... ρου της πρόκρισης μετά το 4-2 των Πειραιωτών στην Αγγλία. Ήδη κάνει τα πάντα, με πρώτο τον προπονητή της, τον ικανότατο και πεισματάρη, Ουνάι Έμερι.

Ο Ισπανός τεχνικός άργησε να εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου, σε (ακόμη) μία πιθανή επιλογή να τα μπερδέψει όλα για αυτό το παιχνίδι. Κι όταν άρχισε να μιλάει είπε και τα μεν και τα δε. Αρκετές φορές. Αφού πιέστηκε από τους εκνευρισμένους Άγγλους ρεπόρτερ σχετικά με τα πρόσωπα που είχε φέρει μαζί τους στην Αθήνα, καθώς επίσημη ενημέρωση δεν είχαν, τελικά είπε ότι είναι εδώ ο Έμι Μαρτίνες, αλλά εν συνεχεία εκθείασε διαρκώς και σε βαθμό λατρείας τον Όλσεν.

Για τον Ιμπόρα και τον Μεντιλίμπαρ έσταζε μέλι, είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, αλλά πρόσθεσε ότι η δική του ομάδα έχει κι αυτή έμπειρους παίκτες με κατακτήσεις τίτλων, όπως ο Ντιέγκο Κάρλος. Παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη στην Αγγλία, όμως πρόσθεσε με νόημα ότι «όσα λάθη κάναμε σε εκείνο το ματς, τα πληρώσαμε όλα, κάτι που σπάνια συμβαίνει».

Και άλλα διάφορα...

Εν τέλει το πιο σωστό το είχε πει νωρίτερα ο Μεντιλίμπαρ. Ότι ο Έμερι πιστεύει πραγματικά ότι η Άστον Βίλα θα νικήσει και θα προκριθεί, άρα όλες του οι κινήσεις θα έχουν να κάνουν με αυτή την περίπου βεβαιότητα που έχει μέσα του.

Όσο για την ενδεκάδα, δαιμόνιος Άγγλος ρεπόρτερ που είχε μείνει μέχρι αργά τη νύχτα στην press working area του «Γ. Καραϊσκάκης», εξέφραζε τη σιγουριά ότι ο Μαρτίνες θα παίξει. Τετράδα στην άμυνα οι Κόνσα, Κάρλος, Τόρες και Ντίνιε. Στο κέντρο Λουίζ, Μακ Γκιν, Κας και Μπέιλι. Κι ο Ντιαμπί πίσω από τον Γουότκινς.

Ο Έμερι το πιστεύει, ο Ολυμπιακός αρκεί να επιβεβαιώσει ότι το μπορεί...