Ολυμπιακός: Τι άλλο πέτυχε ο Μεντιλίμπαρ στο «Βίλα Παρκ»

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άστον Βίλα στην Αγγλία με συμμετοχή δεκατριών παικτών και ενόψει της ρεβάνς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει το μπόνους των εξτρά επιλογών. 

Ολυμπιακός: Τι άλλο πέτυχε ο Μεντιλίμπαρ στο «Βίλα Παρκ»

Δεν πέρασε απαρατήρητο στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα στην Αγγλία στον πρώτο ημιτελικό του Conference League ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε μόνο δύο αλλαγές στην αναμέτρηση, η μία εκ των οποίων ήταν αναγκαστική λόγω του τραυματισμού του Ορτέγκα.

Ο Βάσκος τεχνικός έβλεπε ότι η ομάδα του δεν είχε μεγάλη ανάγκη από φρεσκάρισμα καθώς είχε αποκτήσει το ρυθμό και την ψυχολογία μετά το τέταρτο γκολ, γι΄αυτό και πέρασε στο ματς μόνο τον Αντρέ Όρτα στο 70' και μέχρι το τέλος πήγε δίχως άλλη προσθήκη από τον πάγκο.

Με αυτόν τον τρόπο ο τεχνικός του Ολυμπιακού πέτυχε και κάτι άλλο. Έχει πια για τη ρεβάνς της Πέμπτης (9/5) στο «Γ. Καραϊσκάκης» αρκετούς παίκτες ξεκούραστους, έτοιμους να βοηθήσουν και να τα δώσουν όλα έχοντας πολλές δυνάμεις για να το κάνουν. Λογικά πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα δεν πρέπει να περιμένουμε, έστω κι αν ακολουθεί το κρίσιμο ντέρμπι τίτλου με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη λίγα 24ωρα αργότερα. Εδώ παίζεται πια μία πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό, το παν είναι αυτό, τα υπόλοιπα έπονται και θα δει ο προπονητής τι θα κάνει στην Τούμπα.

Δεν είναι, όμως, λίγο να έχει για τη ρεβάνς με την Άστον Βίλα παίκτες σαν τον Γιώργο Μασούρα που θα είναι πλέον διαθέσιμος εκτίοντας την ποινή του, τον Στέφαν Γιόβετιτς, τον Αντρέ Όρτα που δεν καταπονήθηκε ιδιαίτερα, αλλά και τις εναλλακτικές των Ντόη, Κίνι στην άμυνα, Αλεξανδρόπουλου, Καρβάλιο στο κέντρο και Ελ Αραμπί στην επίθεση. Φυσικά και του Πασχαλάκη στο τέρμα.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι υψηλής έντασης και απαιτήσεων όπως θα είναι και αυτό της Πέμπτης, ο Ολυμπιακός χρειάζεται τους πάντες.