Άστον Βίλα -Ολυμπιακός 2-4: Η κριτική των παικτών του «ερυθρόλευκου» άθλου

Ο Ολυμπιακός δεν είχε υστερήσαντες στο θρίαμβο επί της Άστον Βίλα (4-2). Απλά είχε κάποιους κορυφαίους των κορυφαίων, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να κάνει χατ-τρικ και τη μεγάλη διαφορά στην επίθεση. 

Άστον Βίλα -Ολυμπιακός 2-4: Η κριτική των παικτών του «ερυθρόλευκου» άθλου

Στην κορυφαία στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας του μέχρι την επόμενη ο Ολυμπιακός διέλυσε στην Αγγλία την Άστον Βίλα με 4-2 και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ο πρωτεργάτης της νίκης αλλά όλοι οι παίκτες του υπηρέτησαν σωστά το πλάνο. Η κριτική των παικτών:

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΛΑΚΗΣ: Είχε την αύρα των πέναλτι στο χαμένο του Λουίζ. Είχε καλές επεμβάσεις, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο πρώτο γκολ, αιφνιδιάστηκε στο δεύτερο.

ΡΟΝΤΙΝΕΪ: Ισορροπημένη και δυναμική εμφάνιση, είχε περισσότερο το μυαλό του στην άμυνα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Απίστευτο παιχνίδι, με δυναμισμό και σούπερ επεμβάσεις και τοποθετήσεις. Απέναντι στον Γουότκινς έκανε την καλύτερη εμφάνισή του.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΡΜΟ: Παρά πολλές ενέργειες του επιπέδου του, είχε κάποιες στιγμές που παραλίγο να κοστίσουν, όπως το πέναλτι. Γενικά, πάντως, ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι.

ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΟΡΤΕΓΚΑ: Επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του στη φάση του πρώτου γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός. Μέχρι τότε ήταν πάρα πολύ καλός και δυναμικός.

ΒΙΘΕΝΤΕ ΙΜΠΟΡΑ: Άλλο ένα πολύ σπουδαίο ματς, ηγέτης στη μεσαία γραμμή και συντονιστής όλου του παιχνιδιού.

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΕΣΕ: Εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κομβικός σε μεταβιβάσεις και λειτουργία, πέτυχε το τέταρτο γκολ το οποίο έψαχνε καιρό και ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

ΤΣΙΚΙΝΙΟ: Απολαυστικός, μέσα στα γκολ του πρώτου μέρους, με μεγάλη ποιότητα και εξυπνάδα.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Έκανε άνω κάτω την αγγλική ομάδα, έβγαλε απίθανη μπαλιά για το δεύτερο τέρμα. Εκνεύρισε τους αντίπαλους, είχε πολύ μεγάλη προσφορά.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Πραγματικός αρχηγός, κράτησε μπάλα, έβγαλε αντεπιθέσεις, είχε τελικές για να σκοράρει.

ΑΓΙΟΥΜΠ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ: Μυθικό παιχνίδι, σκότωσε την αντίπαλη άμυνα, ολοκλήρωσε με χατ-τρικ. Απίστευτος.

ΟΜΑΡ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣ: Καλή παρουσία και με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, με εξαίρεση τη φάση του δεύτερο γκολ της Βίλα.

ΑΝΤΡΕ ΟΡΤΑ: Δεν μπήκε αμέσως στο πνεύμα του αγώνα, αλλά όταν το έκανε βοήθησε και αυτός στο τέλος.