Ολυμπιακός: Σύνθημα και αύρα Μεντιλίμπαρ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι εκείνος που από την πρώτη στιγμή έδωσε σε όλους να καταλάβουν πως η δική του ομάδα δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσει.

Ολυμπιακός: Σύνθημα και αύρα Μεντιλίμπαρ

Ήταν εκείνος που πίστεψε στις προκρίσεις (ακόμη και μετά το 1-4 από την Μακάμπι ή μετά τα δύο γκολ της Φενέρ στο Φάληρο) και μετέδωσε αυτή την εμπιστοσύνη στους παίκτες του για να πετύχουν τους μεγάλους θριάμβους. Ο Μεντιλίμπαρ ήταν αυτός που ακόμη και μετά την ισοπαλία στο «Βικελίδης» είχε δηλώσει δημοσίως ότι υπήρχαν ακόμη ελπίδες, έστω κι αν δεν ήταν στο χέρι του Ολυμπιακού.

Τώρα το πρωτάθλημα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού, εάν κάνει τις τρεις νίκες στα εναπομείναντα ντέρμπι. Κι ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει ακράδαντα ότι η ομάδα του μπορεί να το πετύχει διατηρώντας την επιθετική φιλοσοφία της και αποφεύγοντας λάθη που έχουν κοστίσει ακριβά στην έως τώρα πορεία. Αυτά είπε στους ίδιους τους παίκτες του στρέφοντας φυσικά την προσοχή στα παιχνίδια με την Άστον Βίλα.

Σε αυτά τα δύο ιστορικά παιχνίδια για τον σύλλογο, στα οποία ο Βάσκος τεχνικός θέλει όλους τους παίκτες του σε απόλυτη ετοιμότητα είτε είναι στην ενδεκάδα, είτε έρθουν από τον πάγκο, είτε δεν χρησιμοποιηθούν. Είναι το απόλυτο δόγμα για τον προπονητή και οι ποδοσφαιριστές είναι πανέτοιμοι να το ασπαστούν.