Αραράτ – Άρης 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Ο Άρης αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Αραράτ στην Αρμενία και η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League θα κριθεί στη ρεβάνς στις 3 Αυγούστου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αραράτ – Άρης 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Άρης και Αραράτ για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στην Αρμενία στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του ευρωπαϊκού θεσμού θα κριθεί πλέον στον επαναληπτικό στις 3 Αυγούστου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι στην Αρμενία και ένα λάθος του Πάλμα (που έχασε τη μπάλα) μόλις στο 11ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στην Αραράτ να ανοίξει το σκορ, με τον Σερομπιάν να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον Έζα να πλασάρει σε ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι «κίτρινοι» ανέβασαν εν συνεχεία την απόδοσή τους και μόλις δέκα λεπτά αργότερα (21’) δικαιώθηκαν τελικά για την υπεροχή τους φτάνοντας στην ισοφάριση. Ο Πάλμα «ρέφαρε» το λάθος του και πλάσαρε για το 1-1 από ασίστ του Νταρίντα μέσα στην περιοχή της Αραράτ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε να απειλεί με την ελπίδα να πετύχει και την ανατροπή, με τον Εμπακατά να δίνει σημαντικές βοήθειες από τα δεξιά. Λίγο πριν τον φινάλε του ημιχρόνου όμως, η Αραράτ «φλέρταρε» με το δεύτερο γκολ, όταν αρχικά ο Κουέστα με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Γένε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καστανέιρα σημάδεψε το δοκάρι. Έτσι με το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Αραράτ προσπάθησε να απειλήσει με τα μακρινά σουτ των Γένε και Ομπιέρο δίχως αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν.

Στο 67’ ο προπονητής του Άρη, Αποστόλης Τερζής, πέρασε στο ματς τους Πάβισιτς και Τζούρασεκ για να φρεσκάρει τον άξονα. Ο ρυθμός του αγώνα όμως εν συνεχεία έπεσε και το 1-1 παρέμεινε τελικά ανέπαφο ως το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη της συνάντησης.

Διαιτητής: Σαρίγεφ (Καζακστάν)

ΑΡΑΡΑΤ: Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Γκριγκοριάν, Ομπιέρο, Καστανέιρα (65’ Αρμπατσουμιάν), Τέρα (55’ Μουραντιάν), Σερομπιάν (73’ Γκμπομαντού), Γένε, Έζα (73’ Αβανεσιάν).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ουντομπάτζο, Ματάριτα, Νταρίντα, Ρουπ (67’ Πάβιτστιτς), Ζουλ (67’ Τζούρασεκ), Πάλμα (85’ Φεράρι), Μενέντες (45’ Κάρλσον), Γκρέι (59’ Μορόν).