Μητσοτάκης από Χίο: «Αυτό είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών»

Από τη Χίο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης από Χίο: «Αυτό είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών»

«Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών και θα αποδειχθεί ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες το 2023» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Χίο, στο πλαίσιο των επικέψεών του στην περιφέρεια ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές που θα στείλουν πολιτικά μηνύματα και επειδή ακούω διάφορους από την αντιπλίτευση να λένε ότι είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα δυσαρέσκειας, σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης, Η δεύτερη τετραετία είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στην τροχιά της Ευρώπης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη «πως δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πολιτική. Να μην δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί. Δεν θα συμβεί αυτό, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των ευρωεκλογών, είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα».

Ειδική μνεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μεταναστευτικό: «Είμαστε ίσως η μόνη χώρα που σε αυτή την προκελογική περίοδο το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Αντί να συζητάμε για το πώς θα διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία με το πρόγραμμα της βίζα-εξπρές», τόνισε.

«Είμαστε η μόνη χώρα που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εξαίρεση από το αυστηρό πλαίσιο του Σένγκεν για να εξασφαλίζει βίζα με γρήγορες διαδικασίες. Το καταφέραμε γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, η φωνή μας μετράει, δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο και αυτό έχει αντίκτυπο στην δική σας καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.gr