ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 συλλήψεις στις πανεπιστημιουπόλεις

Μπαράζ συλλήψεων στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για τις καταλήψεις για την Παλαιστίνη.

ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 συλλήψεις στις πανεπιστημιουπόλεις

Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στις πανεπιστημιουπόλεις των αμερικανικών πανεπιστημίων από τις 18 Απριλίου, όπου ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για τον πόλεμο στη Γάζα.

Η ένταση κορυφώνεται στις ΗΠΑ, με τις Αρχές να εισβάλουν σε καταλήψεις και καταυλισμούς και να προχωρούν σε «μπαράζ» συλλήψεων σε περισσότερα από 25 πανεπιστήμια της χώρας.

Η αμερικανική αστυνομία προχώρησε σε 282 συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων την Τρίτη (30/4) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Σίτι Κόλετζ της Νέας Υόρκης.

Τα άτομα που έχουν συλληφθεί βρίσκονται αντιμέτωπα με τις κατηγορίες της διάρρηξης και εγκληματική βία, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των τοπικών Αρχών, Καζ Ντότρυ. Οι διαδηλωτές από την άλλη που βρίσκονται στους καταυλισμούς έξω το πανεπιστήμιο βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παραβίασης και διατάραξης της κοινωνικής συνοχής.

Στο Μανχάταν 74 άτομα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/5) για διαμαρτυρίες σε δύο σχολές. Τουλάχιστον έξι άτομα συνελήφθησαν με κατηγορίες διάρρηξης.

Δεκάδες ήταν οι συλλήψεις και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια την Πέμπτη (2/5), με αξιωματικούς της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων του CHP εθεάθησαν σε βίντεο φορώντας κράνη, μάσκες αερίων και κρατώντας γκλομπ, καθώς έμπαιναν στον καταυλισμό, ενώ κραυγές ακούγονταν πίσω από τα οδοφράγματα, σύμφωνα με το CNNi.

Συλλήψεις και στο Πόρτλαντ

Τουλάχιστον 30 άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη (2/5) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, όταν οι αρχές εκκένωσαν μια βιβλιοθήκη στην οποία έκαναν κατάληψη οι διαδηλωτές.

Οι συλλήψεις έγιναν σε ένα πάρκο και στη βιβλιοθήκη, όπου μερικοί άνθρωποι κατέλαβαν το κτήριο μετά την αποχώρηση της αστυνομίας.

«Το Αστυνομικό Γραφείο του Πόρτλαντ (PPB) συνεργάζεται ενεργά με το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ (PSU) για την αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων στη βιβλιοθήκη Millar του πανεπιστημίου», δήλωσε η αστυνομία.

«Αφού μια ομάδα διαδηλωτών αποχώρησε από μια ειρηνική συγκέντρωση της Πρώτης Τροποποίησης και εισήλθε παράνομα στο κτίριο της πανεπιστημιούπολης τη Δευτέρα, το PPB εργάζεται σε συνεργασία με ηγέτες της πόλης, άλλα δημοτικά γραφεία, το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Multnomah και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ για να διασφαλίσει μια ασφαλής λύση».

Πηγή: cnn.gr