Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van.

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 27-4-2024 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό οχήματος τύπου van που κινούνταν στην Λεωφόρο Ιωνίας στα Πατήσια, διότι έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Νικοπόλεως, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα.

Έπειτα, το όχημα προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός όμως ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη οδό.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους 15 αλλοδαπούς (10 ενήλικους και 5 ανήλικους), (έξι γυναίκες και εννέα άνδρες).

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του οδηγού (39χρονου αλλοδαπού), μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία και απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος παρέλαβε τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (27-4-2024) από περιοχή του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι μετανάστες για την εν λόγω διακίνηση κατέβαλλαν χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ έκαστος.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους (15) μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους.

Σημειώνεται ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης -36- ετών και χρηματική ποινή -95.500- ευρώ για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Ο διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: CNN