Γάζα: Εφιαλτικό βράδυ με 66 νεκρούς

Νύχτα βομβαρδισμών τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/3) στη Λωρίδα της Γάζας με 66 νεκρούς.

Γάζα: Εφιαλτικό βράδυ με 66 νεκρούς

Η Λωρίδα της Γάζας παραμένει θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών και άγριων μαχών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και μέλη του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου άνοιξε ξανά την πόρτα στις αναμενόμενες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την επικείμενη επιχείρηση στη Ράφα.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για τουλάχιστον 66 νεκρούς στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στα αεροπορικά πλήγματα, ενώ τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για μάχες στα περίχωρα της πόλης της Γάζας (βόρεια) και στη Χαν Γιούνις (νότια). Παράλληλα, το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA έκανε λόγο για βίαια επεισόδια σε διάφορες κοινότητες της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ισραηλινός στρατός, που κατηγορεί τους μαχητές της Χαμάς πως κρύβονται σε νοσοκομεία, συνεχίζει την επιχείρηση που άρχισε τη 18η Μαρτίου στο συγκρότημα του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, το μεγαλύτερο του θύλακα. Στη Χαν Γιούνις, μονάδες του διεξάγουν επιχειρήσεις στον τομέα όπου βρίσκονται τα νοσοκομεία Νάσερ και Άμαλ, τα οποία απέχουν περίπου ένα χιλιόμετρο το ένα από το άλλο.

Πηγή: news247.gr