Ολυμπιακός: Κορυφαίοι Πετρούσεφ και ΜακΚίσικ στη σειρά με Μπαρτσελόνα

Οι Φιλίπ Πετρούσεφ και Σακίλ ΜακΚίσικ, είναι οι δύο κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού στη σειρά κόντρα στην Μπαρτσελόνα. 

Ολυμπιακός: Κορυφαίοι Πετρούσεφ και ΜακΚίσικ στη σειρά με Μπαρτσελόνα

Στα φετινά πλέι οφς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα, οι δύο κορυφαίοι παίκτες των Πειραιωτών (σύμφωνα πάντα με το σύστημα αξιολόγησης) έρχονται από τον πάγκο. Ο λόγος για τους Φιλίπ Πετρούσεφ και Σακίλ ΜακΚίσικ, οι οποίοι έχουν πιάσει την υψηλότερη απόδοση από κάθε άλλον συμπαίκτη τους.

Έχουν βαθμό «14.8», τον μεγαλύτερο από όλους τους συμπαίκτες τους. Ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ, σε 20,4 λεπτά συμμετοχής, αριθμεί 11,5 πόντους, με 63% (17/27) στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 81,8% στις βολές. Σε όλα αυτά προσθέστε 4,8 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ. Κορυφαία του εμφάνιση εκείνη στο τρίτο παιχνίδι, όταν και σημείωσε 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Όσον αφορά τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στα φετινά πλέι-οφς. Έχει 12,0 πόντους μέσον όρο, με 73,7% στα δίποντα και 30,8% στα τρίποντα, συν 66,7% στις βολές.

Σε όλα αυτά προσθέστε 4,0 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,8 κλεψίματα, σε 23,1 λεπτά συμμετοχής. Είναι ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο και αλλάζει τον ρυθμό για τους Πειραιώτες. Ένα δείγμα του βάθους και της ποιότητας που διαθέτει το ερυθρόλευκο ρόστερ και αναμφίβολα θα στηριχθεί πάνω τους και πάλι ο Γιώργος Μπαρτζώκας.