Έσκασε το… λάστιχο!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το Final Four της EuroLeague ο Παναθηναϊκός ξέχασε πως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με λουλούδια, αλλά με πρόκες και πάτησε την πρώτη που βρήκε

Έσκασε το… λάστιχο!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας τερματίζοντας δεύτερος στην κανονική περίοδο με πολύ σημαντικές νίκες μέσα σε πολύ δυνατές έδρες, αλλά το «σπατάλησε» στο πρώτο του κιόλας ματς των play off επιτρέποντας στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να βρεθεί με το… καλημέρα σε θέση ισχύος.

Οι «πράσινοι» πίστεψαν πως το 1-0 θα το κάνει η επίθεση και η έδρα, απέναντι όμως σε μια ομάδα που έχει ψηθεί από τις δοκιμασίες και έχει καταφέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες κυρίως πνευματικά.

Έπρεπε λοιπόν να αντιτάξει δύναμη στη δύναμη παίζοντας σκληρή άμυνα, τέτοια που να την θυμούνται σε όλη τους τη ζωή οι Ισραηλινοί.

Αντίθετα και ειδικά στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός άφησε τη Μακάμπι να κάνει το παιχνίδι της και κυρίως παρασύρθηκε από το δικό της παιχνίδι.

Το μεγάλο «όπλο» για την ομάδα του Οντέντ Κάτας είναι τα μεγάλα μεγέθη στην περιφέρεια. Έτσι και στο ΟΑΚΑ την Τρίτη (23/4) με τους Κόλσον, Κλίβελαντ και Ουέμπ να εναλλάσσονται, η Μακάμπι είχε ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον έναν παίκτη με ψηλό κορμί, μεγάλο διασκελισμό και τεράστιο άνοιγμα χεριών, ώστε να μην επιτρέπει ούτε στον Σλούκα, ούτε τον Ναν να πλησιάσουν στο καλάθι απειλητικά.

Η πίεση που ασκούσε αυτό το σχήμα ήταν καταλυτική σε άμυνα και επίθεση, διότι και στο μπροστά μέρος του γηπέδου οι Κόλσον και Κλίβελαντ ήταν… κίνδυνος θάνατος προκαλώντας τεράστια «ρήγματα» στους γηπεδούχους.

Έτσι άλλωστε χρεώθηκαν πολύ γρήγορα με φάουλ οι Γκριγκόνις και Ναν με συνέπεια να «χαλάσει» το μυαλό τους και να παίζουν με το μυαλό στους διαιτητές.

Μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έβρισκε οξυγόνο είτε με τα τρίποντα (Βιλντόζα, Γκριγκόνις), είτε με τις προσωπικές «μονομαχίες» του Λεσόρ, ο οποίος όπως είναι φυσικό μετά από τόσα λεπτά συνεχόμενης συμμετοχής άρχισε να θολώνει και να κουράζεται.

Είπαμε να ξεκουράζεται στον πάγκο ο Μπαλτσερόφσκι και να περιμένει να πάρει τα λεφτάκια του και να τελειώσει η σεζόν για να πάει διακοπές…

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός δεν την «έχει» τη Μακάμπι. Δεν μπορεί να αντιπαρατάξει κάτι διαφορετικό, το οποίο να την κάνει να νιώσει άβολα και να της «θολώσει» το μυαλό.

Ο Εργκίν Αταμάν που δείχνει πόσο πολύ θέλει να πετύχει θα πρέπει να βρει τον τρόπο, διαφορετικά το βράδυ της Πέμπτης (25/4) τα πράγματα σε περίπτωση ήττας δεν θα έχουν γυρισμό…

Επειδή η διαδικασία των play off είναι μια άσκηση διαχείρισης συναισθημάτων τόσο μετά από ήττα όσο και μετά από νίκη, οι «πράσινοι» το μόνο που έχουν μπροστά τους είναι να «καθαρίσουν» το μυαλό τους και να πεισμώσουν.