Έρχεται η ολοκαίνουργια Skoda Fabia

Η Skoda εξελίσσει πυρετωδώς την επόμενη γενιά της Fabia, η οποία μάλιστα θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Έρχεται η ολοκαίνουργια Skoda Fabia

Η σημερινή γενιά (3η κατά σειρά) του τσεχικού supermini παρουσιάστηκε το 2014 και δέχθηκε την καθιερωμένη ανανέωση της τετραετίας πέρσι. Σε σύγκριση με τα παρόντα SEAT Ibiza και VW Polo βρίσκεται μια πλατφόρμα πίσω, καθώς βασίζεται στην παλαιότερη PQ26 του VW Group. Η 4η εκδοχή της Fabia θα πατάει στην υπερσύγχρονη MQB A0, η οποία εκτός των προαναφερθέντων μοντέλων χρησιμοποιείται από τα VW T-Cross, Audi A1, Skoda Scala και Kamiq.

Σύμφωνα με πηγές από την Μλάντα-Μπόλεσλαβ, η νέα Fabia θα είναι μεγαλύτερη σε όλες τις διαστάσεις και θα χαρακτηρίζεται από πιο δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές, στα πρότυπα του Scala. Στο εσωτερικό η καμπίνα θα δίνει έμφαση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, δίχως να παραμελεί την ποιότητα και τις ψηφιακές λειτουργίες. Στο ταμπλό, το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB 3.0 θα ενσωματώνεται σε οθόνες αφής από 6,5 έως 9,2 ίντσες.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται σίγουρα ο 1.000άρης τρικύλινδρος TSI των 95 και 115 ίππων, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η προσθήκη του 1.5 TSI EVO των 150 ίππων. Όπως και να έχει, το μόνο δεδομένο είναι πως η πρεμιέρα της νέας Fabia θα γίνει συντομότερα από όσο υπολόγιζαν οι Τσέχοι. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την παρουσίαση να λαμβάνει χώρα στα τέλη του 2021, με αρχές του 2022. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός της κατηγορίας, ωστόσο, επισπεύδουν τις διαδικασίες για το πρώτο μισό του ’21.

Πηγή: autogreeknews.gr